Chokladhallontårta
(14 - 16 bitar)
200 g smör
3 dl frysta hallon
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Rör i hallonen så att de tinar.
Lyft kastrullen från plattan. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Låt kakan kallna. Pudra över lite florsocker. Servera ev med vispad grädde och hallon.
Ha en skön sommar!
Ha en skön sommar!
hm...trodde det skulle stå en i fikarummet i stallet idag :D
SvaraRaderaÅh så jag lurade dig :-). Vem vet, kan bli till kursen kanske :-)
SvaraRadera